nedjelja, 26. studenoga 2017.

RECEPT ZA MANJE ISKUSNE DOMAĐICE: MILERAM KOCKE USPIJEVAJU I POČETNICIMA


Sastojci
Tijesto:

  • 200 g brašna
  • malo praška za pecivo
  • 100 g maslaca ili margarina

  • 2 žlice šećera u prahu
  • malo soli
  • 3 žumanjka
  • 1-2 žlice kiselog vrhnja

Krema:

  • 500 ml mlijeka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 170 g šećera
  • 800 g milerama

Preljev:

  • 400 g smrznutog voća
  • šećera po želji
  • 1 vrećica preljeva za torte

Priprema
Tijesto:
1.
Prstima ili u multipraktiku u bražnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.
2.
Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20x35 cm.
Krema:
1.
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta.
Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.
Ohladiti.
Preljev:
1.
Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale koštice, a i ne morate.
Kad zavrije dodati preljev za torte razmućen u 2 žlice vode. Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.
Ostaviti da se stisne.

0 komentari:

Objavi komentar