ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

SNJEŽNE KOCKE BEZ PEČENJA...UH KAKO DOBAR KOLAČ


Sastojci:

  • 150g digestin keksa/ili po želji
  • 5-6žlica mlijeka
  • KREMA:
  • 500g posnog sira
  • 100ml vode

  • 400ml mlijeka
  • 2 kesice Šlaga 5/250ml tekući
  • 1 limun korica + 1žličica soka
  • 3žlice žlice šećera u prahu ili meda po ukusu
  • 2kesice Instant želatine Dolcela

Posip:

  • 100g Kokosovog brašna Dolcela
  • 1žlica maslaca
  • 1žlica Šećera ( kristal)

Priprema:

Pripremite kalup oko 25x20 je moj/što vam je manji kalup to će kocke biti veće/Posložite kekse na dno pa ih pokapate mlijeko,.Stavite sa strane.Pripremite želatinu po uputsvu na kesici.Otopite ga u 100ml vode. U zdjelu stavite sir i šećer u prahu, izradite ga u kremu štapnim mikserom.Šlag izradite sa 400ml mlijeka.Dodate šlag u sir, izmiješate,dodate limun /korica i sok/i na kraju želatinu.Izmiješate. Prelite sve u kalup sa keksima pa zagladite. Rastopite maslac sa mlazem ulja u tavi pa dodate kokos i šećer, miješate sve zajedno da se kokos preprži i dobije finu boju.Prospite po kremi. Ostavite se ohladi u frižideru i stisne 2h/i brže će to biti ali eto da budete sigurni/.Maknite kalup i narežete na kocke. Servirati uz kavicu ili čaj.


0 komentari:

Objavi komentar