četvrtak, 7. prosinca 2017.

DO SADA STE SPREMALI PILETINU SA RIŽOM NA POGREŠAN NAČIN… POKLANJAM VAM RECEPT KOJI JE SVE ODUŠEVIO…



Sastojci:

  • 3-4 žlice ulja
  • 800 g piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
  • 2 žličice Vegete
  • 150 g luka
  • 250 g svježe rajčice
  • 300 g svježe paprike
  • 500 ml vode

  • 1 Povrtna kocka
  • 350 g riže
  • 100 ml Passate
  • Za posipavanje:
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Na zagrijanom ulju popecite pileće meso, pospite Vegetom, podlijte s malo vode i pirjajte oko 15 minuta. Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto. Na istoj masnoći popecite nasjeckani luk i kratko ga popirjajte. Dodajte rajčice narezane na kockice, a zatim i papriku narezanu na veće kocke i zajedno pirjajte oko 10 minuta. U drugoj posudi zakipite vodu, dodajte kocku i kuhajte 1-2 minute. Na lim (vel. 33×21 cm) rasporedite rižu, po riži rasporedite pripremljenu piletinu, pirjano povrće i zalijte passatom i temeljcem koji ste pripremili od kocki. Ovako pripremljenu rižu pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.


0 komentari:

Objavi komentar