subota, 2. prosinca 2017.

FANTASIČAN KUGLOF SA ORASIMA KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

Srodna slika

Sastojci
180 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
6 jaja
100 g šećera
80 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
150 g Glatkog brašna Podravka
½ Praška za pecivo Dolcela
prstohvat soli
1 žlica Kakaa u prahu Dolcela (10 g)
50 g mljevenih oraha
150 g jezgri oraha
Za glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca

Priprema
1.
Maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte čokoladu natrganu na kockice.
2.
Miješajte dok se čokolada ne otopi.
3.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite u snijeg.
4.
Uz miješanje postepeno dodajte i šećer.
5.
Žumanjke i šećer u prahu pjenasto izmiješajte i dodajte vanilin šećer, limun šećer i pripremljenu čokoladu.
6.
Zatim umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, soli, kakaom i mljevenim orasima.

7.
U smjesu lagano umiješajte pripremljene bjelanjke i na kraju jezgru oraha.
8.
Smjesu istresite u kalup za kuglof koji ste prethodno dobro premazali maslacem i posuli brašnom.
9.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C 50-55 minuta.
10.
Pečeni kolač malo ohladite i izvadite iz kalupa te ostavite da se ohladi.
11.
Pripremite glazuru i prelijte kolač.
Savjet
Koristite veći kalup za kuglof (Ø 22 cm).

0 komentari:

Objavi komentar