Sastojci:
- 50 g maslaca
- 220 g čokolade za kuhanje
- 210 g Oštrog brašna Podravka
- ½ žličice Praška za pecivo Dolcela
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
- 100 g šećera u prahu
Maslac zagrijte da se otopi i maknite s vatre. Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte maslacu i miješajte da se otopi. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo. U zdjeli miješajte jaja, šećer i vanilin šećer električnom miješalicom da dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i brašno. Posudu s dobivenom glatkom smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori 2-3 sata. Ohlađenu smjesu grabite žlicom i oblikujte malu kuglicu te ju uvaljajte u šećer u prahu da cijela potpuno bude prekrivena šećerom. Kuglicu položite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Tako slažite i ostale da pritom ostane razmak među njima. Keksiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 min. Površina keksića lagano je ispucala, a oni moraju ostati mekani. Ne smiju biti prepečeni jer tad gube sočnost.
Posluživanje:
Prije posluživanja držite ih u zatvorenoj posudi da ostanu mekani. Carstvo čokolade upotpunite Čokoladnim likerom.
0 komentari:
Objavi komentar