subota, 2. prosinca 2017.

NAJLJEPŠI KEKSIĆI CVJETOVI BRZO SE NAPRAVE SA FILOM PO ŽELJI

Slikovni rezultat za NAJLJEPŠI KEKSIĆI CVJETOVI

Najbolje kod njih je što ih možete napraviti brzo, napuniti kremama i džemovima po želji, a izgledaju tako slatko. Ideju je na svom blogu The350degreeoven podelila kuvarica Mika.

Sastojci:
Za testo:

  • 1/2 šolje (od 250 ml) neslanog putera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 ½ kašičica šećera
  • 1 ½ šolja brašna
  • 1/4 šolje kisele pavlake

  • Za punjenje i preliv:
  • Limun krema (recept potražite u tekstu – Korpice od kokosa punjene limun kremom)
  • 1 kašika šećera u prahu
  • + mini kalupi za mafine i sekač za keksiće u obliku cveta

PRIPREMA:

Da biste napravili testo mikserom (ili u seckalici za hranu) pomešajte puter, so, šećer i brašno. Mešajte dok ne dobijete grudvice. Dodajte kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite. Testo oblikujte u kuglu i ostavite 5 minuta. Ako vam je u kuhinji toplo ostavite ga na bar 15-tak minuta u frižideru.
Kuglu izvadite na pobrašnavljenu površinu, razvaljajte oklagijom u tanak krug. Isecajte cvetove (sekač treba da bude veći od mini kalupa). Testo ponovo oblikujte i razvaljajte, pa secite nove cvetove. Ponavljajte postupak dok ne potrošite testo. Dobićete oko 12 cvetova. (Ako želite više samo uduplajte meru za testo). Kalupe nauljite, pa stavljajte cvetove u svaki drugi kalup. Lagano ih utisnite i ispravite im “latice” – da se “rascvetaju”. Dno cvetova izbodite malo viljuškom, pa ih pecite u rerni zagrejanoj na 220C tek 5 do 7 minuta – dok lagano ne porumene. Izvadite iz šporeta, pa kada se malo ohlade i iz kalupa na tanjire. Punite kremom od limuna, otopljenom čokoladom, eurokremom, džemom, pudingom … Pospite šećerom u prahu i, po želji, ukrasite bobičavim voćem.

Izvor: lifepressmagazin.com


0 komentari:

Objavi komentar