nedjelja, 10. prosinca 2017.

(RECEPT) Evo šta se STVARNO dogodi kad BIJELI LUK i MED svakog jutra pojedete na prazan stomak

Beli-luk-i-med-620x350

Beli luk se pokazao kao izuzetno koristan za poboljšanje zdravlja srca, jer smanjuje visok krvni pritisak i holesterol, sprečavajući bolesti srca i rizik od srčane insuficijencije. On takođe može efikasno da smanji efekte ateroskleroze.
Kao dodatni bonus, beli luk takođe može da olakša uobičajene zdravstvene probleme, uključujući polenske alergije, putnički proliv, prehlade i grip, ujede insekata i gljivične infekcije.
Redovna konzumacija belog luka može smanjiti simptome osteoartritisa, dijabetesa i uvećane prostate.
Osim toga, beli luk može podstaći vaš imuni sistem i poboljšati sposobnost tela da eliminiše toksine. U kombinaciji sa đumbirom i lukom, beli luk može da podrži detoksikaciju od hemoterapije.

Kako koristiti beli luk
Kao što je ranije pomenuto, jesti sirovi beli luk je daleko korisnije nego kad se jede kuvan jer njegov aktivni sastojak, alicin, ostaje u svom prirodnom (najzdravijem) obliku. Za optimalne zdravstvene beneficije, pojedite beli luk 15 minuta pre obroka. To će aktivirati hemijske reakcije koje čine da se alicin lakše apsorbuje od strane vašeg organizma.
Pošto je beli luk je poznat po svom jakom ukusu, odličan način da se uništi taj ukus je tako što ćemo beli luk pomešati sa medom:
– Nasjeckajte 2-3 čena belog luka.
– Izmešajte ovo sa 1 kašičicom meda.
– Uzmi ovaj lek svaki dan. Za sedam dana, osećaćete se mnogo bolje i snažnije.

0 komentari:

Objavi komentar