nedjelja, 3. prosinca 2017.

Slatki, kremasti, zalogaj – rokoko krempita - RECEPT



Sastojci:
Kora:

  • 300 g pti ber keksa

Fil:

  • 1 l mleka
  • 4 jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanil-šećer

  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike gustina
  • prstohvat soli

Dekoracija:

  • 500 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Pravougaoni pleh obložiti providnom folijom, pa poređati keks.
2. U mleko dodati žumanca, 4 kašike šećera, so, vanil-šećer, brašno i gustin te umutiti žicom.
3. Zagrevati na umerenoj temperaturi i lagano mešati, a potom ubrzati mešanje kako smesa počne da se zgušnjava. Kada proključa, nastaviti sa sporijim mešanjem još 10 minuta.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg postepno dodajući 2 kašike šećera.
5. Dodavati kašiku po kašiku u krem od žumanaca, a potom preliti keks vrućim filom. Ostaviti 30 minuta da se ohladi.
6. Površinu rashlađenog fila zagrebati viljuškom, a zatim naneti umućenu slatku pavlaku i ravnomerno je rasporediti.

0 komentari:

Objavi komentar