Sastojci:
- 150g digestin keksa/ili po želji
- 5-6žlica mlijeka
- KREMA:
- 500g posnog sira
- 100ml vode
- 400ml mlijeka
- 2 kesice Šlaga 5/250ml tekući
- 1 limun korica + 1žličica soka
- 3žlice žlice šećera u prahu ili meda po ukusu
- 2kesice Instant želatine Dolcela
Posip:
- 100g Kokosovog brašna Dolcela
- 1žlica maslaca
- 1žlica Šećera ( kristal)
Priprema:
Pripremite kalup oko 25x20 je moj/što vam je manji kalup to će kocke biti veće/Posložite kekse na dno pa ih pokapate mlijeko,.Stavite sa strane.Pripremite želatinu po uputsvu na kesici.Otopite ga u 100ml vode. U zdjelu stavite sir i šećer u prahu, izradite ga u kremu štapnim mikserom.Šlag izradite sa 400ml mlijeka.Dodate šlag u sir, izmiješate,dodate limun /korica i sok/i na kraju želatinu.Izmiješate. Prelite sve u kalup sa keksima pa zagladite. Rastopite maslac sa mlazem ulja u tavi pa dodate kokos i šećer, miješate sve zajedno da se kokos preprži i dobije finu boju.Prospite po kremi. Ostavite se ohladi u frižideru i stisne 2h/i brže će to biti ali eto da budete sigurni/.Maknite kalup i narežete na kocke. Servirati uz kavicu ili čaj.
0 komentari:
Objavi komentar