
Sjećam se nedjelja moga djetinjstva kada sam odlazila kod svoje najbolje prijateljice, a njezina bi mama, teta Kata, ponudila ovaj kolač. Sjećanja su tako jaka da i sada osjetim onaj isti okus u ustima…
SASTOJCI:
- 10-15 jabuka
- 10 dag mljevenih oraha
- 1 žlica šećera
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 7 žlica brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 4 žlice tople vode
- 2 vrećice šlag pjene
Najbolje je uzeti sitnije jabuke i poredati ih u gusto, tako da, kada režete kolač, na svakom komadu imate jabuke i oraha. Jabuke oguliti i izdubiti im sredinu. Vrelim mlijekom popuriti orahe pomiješane sa žlicom šećera. Jabuke poslagati u lim premazan margarinom, napuniti ih orasima i staviti u pećnicu ugrijanu na 200 stupnjeva da se peku 20-ak minuta. Kada dobiju žutu boju, preliti ih smjesom za biskvit. Peći još 20-ak minuta, provjeriti čačkalicom kada je biskvit pečen. Na hladno staviti šlag i držati u hladnjaku
0 komentari:
Objavi komentar