
POTREBNO:
- (Mi smo pravili za 6 osoba,a vi uzmite količinu za broj osoba koje će jesti)
- 6 komada telećeg,svinjskog ili junećeg odreska
- 6 listova šunke
- 6 listova Gauda sira
- vegeta
Za pohovanje:
- 3 jaja
- brašno
- krušne mrvice
Preljev:
- 30 ml kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 10 ml bijelog vina
- prstohvat soli
PRIPREMA:
Pripremite meso koje trebate isjeći tanko i dobiti duplo više odrezaka,zatim ga istucite čekićem i pospite sa malo vegete. Pripremite zatim za pohovanje brašno,jaja i mrvice. Na svaki komad odreska staviti po list šunke i sira.
Preklopite drugim odreskom i krajeve dodatno pritisnite:
Jedan po jedan odrezak uvaljati u brašno,zatim umućeno jaje i na kraju u mrvice.
Odreske pecite u dubokom ulju,sa obje strane dok ne porumene.
U drugoj posudi pomiješati jaja i vrhnje te sasvim malo posolite.
Kada vam odresci budu gotovi redajte ih u vatrostalnu posudu i prelijte ih prelivom.
Rernu zagrijte i stavite odreske pa pecite još najviše 20 minuta na 180°.
Vadite i poslužite uz krompir i salatu.
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook
SupportAboutPrivacyTerms© Print
0 komentari:
Objavi komentar