Sastojci:
Biskvit:
- 2 kom jaja
- 6 dag šećera
- 6 dag brašna
- na vrh noža praška za pecivo
- pola žlice vode (+ može malo ulja)
Krema:
- 2 kom jaja
- 10 dag šećera
- 10 dag čokolade
- 20 dag maslaca (ili margarina)
Za umakanje:
- 2 dcl mlijeka
- 20 dag čokolade
- 10 dag šećera
- 20 dag kokosovog brašna
Priprema:
Peku se dva ovakva biskvita.
Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer, žutanjak, brašno s praškom za pecivo, vodu (i malo ulja, manje nego vode).
Biskvit peči na velikom limu obloženom papirom za pečenje. Tijesto se namaže na papir i peče na 170*C oko 10 - 15 min. (ovisi o pećnici, biskvit se ne smije presušiti jer se onda ne može rolati!)
Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca 10-15 minuta) dodati čokoladu natrganu na kockice. Maknuti s pare i miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.
0 komentari:
Objavi komentar