
Non plus ultra – nenadmašivo, nedostižno… Iznimno prhki kolačići s “kapicama” od bjelanaca spajaju se džemom dva po dva – stavljaju u usta i – odlaze u legendu… Nenadmašivo, zaista!
Sastojci:
Za tijesto:
- 280 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 250 g maslaca
- 3 žumanca
- 50 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 3 bjelanjka
- 200 g šećera u prahu
- 150 g Džema marelica Podravka
Maslac razmrvite u brašnu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer i umijesite glatko tijesto. Nakon što je odstajalo, tijesto premijesite, tanko razvaljajte i čašicom od rakije izrezujte kolutiće, pa ih slažite u lim jedan do drugoga. Za nadjev bjelanjke istucite u snijeg i postupno dodavajte šećer dok ne dobijete čvrstu smjesu. Po žličicu nadjeva stavljajte na svaki kolutić i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 160°C. Kad dobiju svijetložutu boju, izvadite ih i ohladite. Pečene kolutiće premažite džemom s donje strane i spajajte po dva zajedno.
0 komentari:
Objavi komentar