
....neodoljiv…
Sastojci:
podloga:
350 g keksa integralnih ili po zelji
150 ml cokoladnog mlijeka (ili obicnog)
krema:
500 ml vrhnja za slag
3 slagfixa (ucvrscivaca za slag)
2 vanil secera
150 g
cokolade za kuhanje
50 g (ili vise) secera ili sladila po zelji
Priprema:
Kekse nakidati ili samljeti, preliti toplim mlijekom i rukama sjediniti smjesu. Kako nisu sve vrste keksa iste, po potrebi dodati jos mlijeka ili keksa. Pleh velicine 24 cm namazati s maslacem ili drugom masnocom i ravnomjerno vlaznim rukama utisnuti smjesu. Vrhnje i slagfix istuci u cvrsti slag. Umijesati sir, van. secer, secer i jas kratko izmiksati da se sve lijepo poveze. Cokoladu nozicem istrugati i lagano umijesati u smjesu. 50 g ostaviti za posipati (moze i veca kolicina). Staviti u frizider na 2-3 sata, zatim narezati i uzivati. Kremica je pogodna i za razne biskvite.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar