nedjelja, 17. prosinca 2017.

REDOVNE NA LISTI SLAVSKIH SITNIH KOLAČA...TABLERONE

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.

Sastojci:

  • 125 g putera
  • 60 g šećera
  • 80 g meda
  • 100 g čokolade za kuvanje

  • 100 g izlomljenog keksa
  • 100 g tostiranog susama
  • 50 g seckanih oraha

Priprema:

1. Rastopiti puter, med i šećer na umerenoj temperaturi uz neprekidno mešanje.
2. Sačekati da smesa provri pa dodati izrendanu čokoladu i mešati da se potpuno rastopi i sve sjedini.
3. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
4. Keks, susam i orahe dodati u smesu pa sve dobro promešati.
5. Trouglasti kalup obložiti najlon folijom, izručiti smesu, poravnati i nekoliko puta baciti kalup sa male visine kako bi smesa dobro nalegla uz ivice.
6. Prekriti najlon folijom i ostaviti u frižideru da se potpuno ohladi.
7. Izvaditi iz kalupa, iseći i poslužiti.



0 komentari:

Objavi komentar