Recept sličan ovome već imamo na sajtu (možete ga pogledati OVDE), ali sam ja želela da napravim malo drugačiju varijantu sa krem sirom. Bilo je mnogo ukusno, pa zato delim recept sa vama. Servira se iz frižidera i potrebno je pripremiti jedan dan ranije, kako bi oblatne omekšale.
Sastojci:
- 1 pakovanje oblatni
- 3 x 250 gr krem sira
- 200 gr sitnog sira
- 150 gr majoneza
- 3 male čaše (2 dcl) kisele pavlake)
- 400 gr trapista
- 500 gr tanko sečene praške šunke (ili stišnjene šunke)
Sastojci za posipanje:
- 50 gr susama
- 50 gr semena lana
Priprema:
Krem sir, sitan sir, kiselu pavlaku dobro izmešati. Trapist narendati u odvojenu posudu. U tacnu (za koju prvo proverimo da staje u frižider 🙂 ), stavimo jednu oblatnu, tako da veće kockice budu od gore, da prime više fila.
Oblatne stavimo u frižider do sutradan, kako bi omekšale. Tada ih isečemo i serviramo. Ovako pripremljene oblatne, prava su stvar za svečane prilike, lagane za grickanje i lepe za serviranje (onome kome to ide od ruke…što sa mnom nije slučaj)…Probajte ih i uživajte!
Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com
0 komentari:
Objavi komentar