
Sastojci:
Kora:
- 300 g pti ber keksa
Fil:
- 1 l mleka
- 4 jajeta
- 6 kašika šećera
- 1 vanil-šećer
- 5 kašika brašna
- 3 kašike gustina
- prstohvat soli
Dekoracija:
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Pravougaoni pleh obložiti providnom folijom, pa poređati keks.
2. U mleko dodati žumanca, 4 kašike šećera, so, vanil-šećer, brašno i gustin te umutiti žicom.
3. Zagrevati na umerenoj temperaturi i lagano mešati, a potom ubrzati mešanje kako smesa počne da se zgušnjava. Kada proključa, nastaviti sa sporijim mešanjem još 10 minuta.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg postepno dodajući 2 kašike šećera.
5. Dodavati kašiku po kašiku u krem od žumanaca, a potom preliti keks vrućim filom. Ostaviti 30 minuta da se ohladi.
6. Površinu rashlađenog fila zagrebati viljuškom, a zatim naneti umućenu slatku pavlaku i ravnomerno je rasporediti.
0 komentari:
Objavi komentar