petak, 1. prosinca 2017.

JEFTINI PORODIČNI RUČAK : Svi će uživati i pitati imali još !!!



POTREBNO:

  • (Mi smo pravili za 6 osoba,a vi uzmite količinu za broj osoba koje će jesti)
  • 6 komada telećeg,svinjskog ili junećeg odreska
  • 6 listova šunke

  • 6 listova Gauda sira
  • vegeta

Za pohovanje:

  • 3 jaja
  • brašno
  • krušne mrvice

Preljev:

  • 30 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 10 ml bijelog vina
  • prstohvat soli

PRIPREMA:

Pripremite meso koje trebate isjeći tanko i dobiti duplo više odrezaka,zatim ga istucite čekićem i pospite sa malo vegete. Pripremite zatim za pohovanje brašno,jaja i mrvice. Na svaki komad odreska staviti po list šunke i sira.


Preklopite drugim odreskom i krajeve dodatno pritisnite:
Jedan po jedan odrezak uvaljati u brašno,zatim umućeno jaje i na kraju u mrvice.
Odreske pecite u dubokom ulju,sa obje strane dok ne porumene.
U drugoj posudi pomiješati jaja i vrhnje te sasvim malo posolite.
Kada vam odresci budu gotovi redajte ih u vatrostalnu posudu i prelijte ih prelivom.
Rernu zagrijte i stavite odreske pa pecite još najviše 20 minuta na 180°.
Vadite i poslužite uz krompir i salatu.

Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook
SupportAboutPrivacyTerms© Print

0 komentari:

Objavi komentar