petak, 1. prosinca 2017.

PEKARSKE KIFLE PO ORGINALNOM RECEPTU !!

Slikovni rezultat za PEKARSKE KIFLE

 Sastojci
    1 kg bijelog brašna
    100 g maslaca
    2 žlićice soli
    2 žličice šećera

    25 g kocka svježe germe, može i 1 kocka
    4 dcl vode
    1 žlica sirćeta
    1 dcl mlijeka

 Priprema

    1.

    U plastičnu zdjelu stavi brašno, sol, maslac. U jednoj posudici zagrij mlijeko da bude  mlako i u njemu razmuti germu sa šećerom. Kad se germa istopila stavi u brašno i sve zamijesi sa toplom vodom u koji smo stavili 1 žlicu sirćeta. Tijesto se mora lijepo odvajati od posude
    2.

    Tijesto pokrij i ostavi da stoji 40-50 min. Nakon toga premijesi i ponovno ostavi da se pokriveno diže oko 25 min.
    3.

    Nakon što je tijesto odležalo dodatnih 25 min, radnu površinu pospi brašnom i na istresi tijesto na radnu površinu. Od tijesta napravi 15 kuglica fino dlanovima i ostavi kuglice pokrivene krpom da stoje još 10ak min.
    4.

    Svaku kuglicu razvaljaj valjkom i motaj kifle odozgo tako što na početku pritišćete dlanom, a poslije obadvijema rukama rolate prema dolje pritišćući tijesto dok ne dođete do kraja.
    5.

    Pleh pokrij papirom i stavi kifle i ostavi još 15ak min  da narastu. Svaku kiflu namaži mlakom vodom i pospi sa soli

    6.

    Peci u rerni zagrijanoj na 250C 12 min- moja pečnica može samo do 230C, pa ih pećem dok lijepo ne porumene, ali ne previše.
    7.

    Dobijete kifle kao iz pekare koje možete i sutra jesti, a  mogu se i zamrznuti, pa su nakon zagrijavanja opet jako fine.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar